نيلوفر بيضايی متولد ٢٥ ديماه ١٣٤٥ در تهران است. وی دوران دبستان و دبيرستان را در تهران گذراند و در سال ١٣٦٤ (١٩٨٥) ناچار به ترك ايران شد. او در دانشگاه “گوته‌”ی فرانكفورت به تحصيل در رشته‌های ادبيات آلمانی، تئاتر- سينما و تلويزيون و تعليم و تربيت پرداخت و در سال  ١٣٧٣ (١٩٩٤) در همين رشته‌ها فوق ليسانس (كارشناسی ارشد) گرفت. او در همانسال “گروه تئاتر دريچه“ را در شهر فرانكفورت بنا نهاد و بعنوان نمايشنامه نويس، كارگردان تئاتر، طراح صحنه و لباس و طراح نور به فعاليت پرداخت. حاصل فعاليت هنری او در اين ساليان ٢٤ نمایش با حدود دويست اجرا در آلمان و كشورهای ديگر اروپايی بوده است.

يكی ديگر از زمينه‌های كاری نيلوفر بيضايی نوشتن و مقالات و مطالب پژوهشی در مورد تئاتر و سينما و همچنين ترجمه‌ی مطالب تئاتری بوده كه در اين زمينه بيش از بيست مطلب در نشريات تخصصی تئاتر و همچنين سايتهای اينترنتی درج شده است.

او علاوه بر كار و فعاليت در زمينه‌ی تئاتر تعداد قابل توجهی مطلب و كار پژوهشی در زمينه‌ی مسايل اجتماعی و سياسی و مسئله‌ی زن نوشته كه در نشريات گوناگون خارج از كشور منتشر شده است.

موضوع  آثار نمايشی نيلوفر بيضايی حول محور “هويت جويی“، “تبعيد“، “جبر و اختيار“ ، “زن بودن در جامعه‌ی سنت زده“، “رهاشدگی ميان دو فرهنگ“ و “انسانهای به حاشيه رانده شده“ … بوده است. او در زمينه‌ی كار با فرم در تئاتر و آزمون تجربی در اين زمينه برای انطباق با محتوا و با هدف محور قرار دادن تئاتر بعنوان هنر نمايشی و تصويری و نه صرفا بیانی، تلاشهای گوناگونی انجام داده است.

نيلوفر بيضايی در سال ٢٠٠٥ جايزه‌ی آكادمی جهانی هنر، ادبيات و مطبوعات را برای فعاليتهای بی وقفه در زمينه‌ی نمايشنامه نويشی و كارگردانی تئاتر در شهر بوداپست از سوی بنيانگذاران ايرانی اين آكادمی ( كاتِگوری هنرهای دراماتيك) دريافت كرد.

نمایش “در این مکان و در این زمان” که نیلوفر بیضایی در سال ٢٠١٧ بر اساس داستانهای مهشید امیرشاهی تنظیم و کارگردانی کرده بود، در ماه فوریه ٢٠١٨ و پس از اجرا در فستیوال تئاتر ایرانی شهر هایدلبرگ، جایزه‌ی تماشاگران این فستیوال از از آن خود کرد.

در ماه مارچ سال ٢٠١٨ در برنامه‌ای بمناسبت روز زن از نیلوفر بیضایی برای یک عمر فعالیت هنری از سوی “جامعه فرهنگی زنان ایرانی شهر ونکوور” تجلیل به عمل آمد و به همین مناسبت، نمایش “بانو در آینه” که چکیده‌ای از آثار نمایشی نیلوفر بیضایی است و توسط حسام انوری اردکانی تنظیم و کارگردانی شده است اجرا شد.

همچنین در ماه مارس ٢٠١٨ جایزه‌ی نوروزی “بنیاد میراث پاسارگاد” به نیلوفر بیضایی به عنوان بهترین شخصیت سال در رشته های فرهنگ و هنر اهدا شد.